۱۴۰۲/۰۳/۰۸
  ۱۴۰۲/۰۳/۰۸
0
0

مروری بر روشهای جستجوی اختراع در پایگاه داده های مختلف بین المللی

409 بازدید

دکتر محمود شمس برهان

دی ماه ۱۴۰۰، invbazaar.com@gmail.com

بانکهای اطلاعاتی و موتورهای جستجوی تخصصی اختراعات در دنیا وجود دارد که اظهارنامه های ثبت شده در دنیا رو منتشر میکند. لازم بذکر است که این نوع پایگاه داده ها بکلی متفاوت از پایگاه داده های مقالات علمی است. مهم ترین تفاوت مربوط به تعدد پایگاه داده های مقالات علمی و محدود بودن پایگاه داده های اختراعات است. برای جستجوی یک مقاله علمی، محقق در مجلات تخصصی موضوع مورد مطالعه جستجو می کند در حالیکه برای جستجوی اختراعات تمامی تخصصها و علوم بتنهایی در یک پایگاه داده وجود دارد؛ به همین دلیل، جستجوی اختراعات در یک فناوری خاص به مراتب پیچیده تر و تخصصی تر از جستجوی مقالات علمی است و نیاز به تخصص و تجربه دارد. با توجه به یکپارچگی و تجمیع داده های اختراعات در یک پایگاه داده، تهدید پیچیدگی جستجو با فراگیری تخصص مربوطه و تجربه لازم در طول زمان تبدیل به یک فرصت برای بررسی انواع موضوعات تنها در یک پایگاه داده می شود و مشابه مقالات علمی نیاز به مراجعه به مجلات مختلف در موضوعات مختلف نمی باشد. با توجه به اهمیت تخصص در جستجوی اختراعات در کنار تجربه، و از طرف دیگر کاهش هزینه های تحقیق و توسعه نیاز به پلتفرمهای واسطه ای جستجوگر اختراعات می باشد که این مهم در پلتفرم بازار نوآوری راه اندازی شده است. تیم پشتیبانی بازار نوآوری، پیشینه موضوعات مختلف در پایگاه داده های اختراعات بنابه درخواست کاربر مورد بررسی قرار می گیرد.

برای جستجوی اختراع، پایگاه داده های رایگان وجود دارد که مروری بر آنها در این مقاله تقدیم حضور می شود.

  • جستجوی اختراع در WIPO

یکی از پایگاه داده های معتبر و رایگان برای جستجوی اختراع، سایت WIPO (World Intellectual Property Organization) یا همان سازمان مالکیت فکری جهانی است که از میان ۱۰۱ میلیون سند اختراع، امکان جستجو با ابزارهایی مانند کلیدواژه، نام مخترع، کد طبقه بندی اختراع، شماره و سال انتشار و … را به شما می‌دهد.

https://patentscope.wipo.int/search/en/search.jsf

 

  • جستجوی اختراع در ESPACENET

یکی دیگر از پایگاه داده های معتبر و رایگان برای جستجوی اختراع، سایت ESPACENET وابسته به اتحادیه اروپا است که از میان ۱۳۰ میلیون سند اختراع و با سابقه ۲۰ ساله، امکان جستجو با ابزارهایی مانند کلیدواژه، نام مخترع، کد طبقه بندی اختراع، شماره و سال انتشار و … را به شما می‌دهد. به علاوه، این پایگاه داده، فایل PDF سند اختراع را نیز در اختیار کاربر قرار می دهد.

https://worldwide.espacenet.com/

 

  • جستجوی اختراع در Google Patent

یکی دیگر از پایگاه داده های معتبر و رایگان برای جستجوی اختراع که اخیرا راه اندازی شده است، سایت Google Patent وابسته به موتور جستجوی Google است که امکان جستجو با ابزارهایی مانند کلیدواژه، نام مخترع، شماره و سال انتشار و … را به شما می‌دهد.

https://www.google.com/?tbm=pts

 

  • جستجوی اختراع در Free Patent Online

یکی دیگر از پایگاه داده های قدرتمند، معتبر و رایگان برای جستجوی اختراع، سایت FPO است، امکان جستجو با ابزارهایی مانند کلیدواژه، نام مخترع، کد طبقه بندی اختراع، شماره و سال انتشار و … را به شما می‌دهد. به علاوه، این پایگاه داده، فایل PDF سند اختراع را نیز در اختیار کاربر قرار می دهد.

https://www.freepatentsonline.com/

 

در پایان لازم بذکر است پلتفرم بازار نوآوری جهت اطلاع رسانی هفتگی اختراعات از پایگاه داده WIPO استفاده می کند و با باز کردن لینک هر اختراع ایمیل شده به کاربر، مستقیم به سایت WIPO ارجاع داده می شود تا با جزئیات کامل، اظهارنامه اختراع را مطالعه کند. ولی در صورتی که بنابه درخواست کاربر، مطالعه موردی در خصوص یک موضوع خاص یا یک اختراع خاص جهت کسب جزئیات بیشتر و یا تحلیل اختراع مورد نیاز باشد، بصورت ترکیبی از تمامی پایگاه داده ها استفاده می شود زیرا هر کدام از این پایگاه داده ها بنابه سلیقه کاربر و نحوه استفاده، مزایا و معایبی دارند و استفاده ترکیبی، کاملترین نوع جستجو را ارئه می کند. لازم بذکر است پایگاه داده های دیگری از جمله Qpat، IPScreener و … وجود دارند که با دریافت هزینه، خدمات جستجو و تحلیل اختراعات را انجام می دهند.

بازدیدها: ۰

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://invbazaar.com/?p=1434
اینجا محل تبلغ شما هست
اشتراک گذاری:
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد مروری بر روشهای جستجوی اختراع در پایگاه داده های مختلف بین المللی

امکان ثبت نظر جدید بسته شده است.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

پشتیبانی واتساپ
پشتیبانی آنلاین