0
0

اهمیت بنگاههای واسطه ای مجازی در نوآوری باز

663 بازدید

دکتر محمود شمس برهان

دی ماه ۱۴۰۰، invbazaar.com@gmail.com

نوآوری به معنای ساختن یک چیز جدید معرفی شده است. در واقع به دنبال شناخت عوامل موثر بر رشد اقتصادی کشورها، نقش و اهمیت حیاتی نوآوری شناخته شد. نوآوری به یکی از شکلهای زیر ظاهر می شود:

  • معرفی و تجاری کردن محصول یا خدمت جدید یا بهبود اساسی در کاربرد محصولها و خدمات موجود
  • معرفی فرآیند تولید جدید یا بهبود اساسی در فرآیندهای کاری موجود
  • گشودن بازارهای جدید
  • توسعه منابع جدید تامین کننده مانند مواد اولیه، تجهیزات و دیگر ورودیها
  • ایجاد تغییرهای اساسی در ساختارهای صنعتی و سازمانی

نوآوری باز در دهه اخیر با از میان برداشتن مرزهای سازمانی، به رویکردی برای جذب ایده های بیرونی به درون سازمان و توسعه زنجیره تحقیق و توسعه تا بازار تبدیل شده است. در حال حاضر در پارادایم “حرکت از مالکیت به سمت دستیابی ” به سر می بریم. در این دوره سازمانها بایستی از مالکیت مطلق دارایی ها و دانش فعلی خود، به سمت ترکیب دارایی های موجود با همکارانشان حرکت کنند.

با توجه به لزوم برقراری ارتباط میان متقاضی و تأمین کننده فناوری در نوآوری باز نیاز به وجود واسطه ها است. به تازگی تعدادی از بنگاههای تازه تاسیس، مدل کسب و‌کار خود را بر مبنای کمک به سایر بنگاهها برای پیاده سازی نوآوری باز، متمرکز کرده اند. اگر این بنگاهها را بنگاههای واسطه ای نوآوری باز نامگذاری کنیم، ماموریت آنها از یک طرف، کمک به نوآوران و شرکتهای صاحب ایده و نوآوری برای بازارسازی و تجاری سازی ایده هایشان خواهد بود و از طرف دیگر کمک به بنگاههای جستجوگر برای یافتن ایده یا راهکارهای مناسب برای مساله های روزشان. با توجه به این موضوع، جریانی دوطرفه شکل میگیرد که این بنگاههای واسطه ای طی آن ایده را به بازار و بازار را به ایده هدایت می‌کنند. در بسیاری از موارد شرکت ها قادر به شناسایی مشکلات و نیازهای خود نیستند.

واسطه های نوآوری یا بنگاههای نوآوری، سازمانها یا گروههای سازمان‌یافته ای هستند که برای ایجاد و توسعه نوآوری در مدلهای کسب و‌کار بنگاهها تلاش می‌کنند. این تلاش یا بصورت مستقیم از طریق نوآور نمودن بنگاه و توسعه ظرفیت نوآوری محصول و فرآیند در یک بنگاه صورت می پذیرد. بعبارت دیگر واسطه های نوآوری باز به عنوان پلی برای ارتباط با فناوری ها و نوآوری ها شناخته می شود که سازمان ها با هدف حل نیازهای خود از مسیر خارج سازمان از آن ها بهره برداری می کنند.

نقش کلیدی و  بسیار موثر واسطه های نوآوری باز، کمینه نمودن هزینه های کسب ایده و بازاریابی، جلب شریک و همکار برای مشتری، اجتناب از کار موازی و دوباره‌کاری در تحقیق و توسعه و خلق ارزش افزوده است. از سوی دیگر نقش مهم نوآوری باز، عرضه اختراعها و ایده های منتشر شده بنگاههای مختلف به بازار برای توسعه رقابت، جذب مشتری و در نهایت ارائه فرصتهای ناب موجود در بازار به یک بنگاه است.

در زمینه بررسی نقش نهادهای میانجی در توسعه همکاریهای فناورانه میان بنگاهها و پژوهشگران ، سه نقش واسطه گری، تسهیل‌کنندگی و مشاوره جزء ارکان مهم وظیفه ای و نقشهای برجسته بنگاههای کارگزاری مجازی برشمرده شده است.

پارامتر شبکه ای شدن همکاریها و سطح تعاملات در بستر مجازی، یک عامل بسیار کلیدی برای موفقیت بنگاههای واسطه نوآوری باز میباشد. این امر نشان دهنده اهمیت بالای شکل گیری، تقویت و توسعه شبکه همکاریهای داخلی و خارجی است. در این راستا، پلتفرم بازار نوآوری، اقدام به اطلاع رسانی آخرین اختراعات منتشر شده در سطح بین المللی برای اعضا پلتفرم در داخل و خارج از کشور نموده است. در واقع بنگاه واسطه ای بازار نوآوری در این بخش با ایفای نقشهای تسهیلگر، اطلاع رسان، شفاف ساز، بررسی بازارهای جهانی (اختراعات) و شاخصهای توسعه، استخراج شاخصهای توسعه اقتصادی (از طریق پایش و رصد فناوری اختراعات) در تمامی بخشهای فناوری میتواند بیشترین کمک را به کسب موفقیت بنگاههای دولتی و خصوصی نماید.

Views: 57

آیا این مطلب را می پسندید؟
https://invbazaar.com/?p=1443
اینجا محل تبلغ شما هست
اشتراک گذاری:
برچسب ها:

نظرات

0 نظر در مورد اهمیت بنگاههای واسطه ای مجازی در نوآوری باز

امکان ثبت نظر جدید بسته شده است.

هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.

پشتیبانی واتساپ
پشتیبانی آنلاین