دکتر محمود شمس برهان
دی ماه ۱۴۰۰، invbazaar.com@gmail.com
نوآوری عبارت است از انتخاب ایده های درست و اجرای صحیح فرآیند تبدیل آن به محصولات ، خدمات ، و فرآیندهایی به منظور دستیابی به سود و رشد. اگر یک سرمایه گذار بخواهد ظرفیت نوآوری خود را افزایش دهد ، سطح بالایی از خلاقیت مورد نیاز است. در پلتفرم بازار نوآوری، با اطلاع رسانی آخرین اختراعات در سطح بین المللی بر اساس تخصصهای مورد نیاز کاربر، عملا بهترین بستر برای توسعه خلاقیت و نوآوری فراهم شده است و نکته مهم اینکه این اختراعات در اختیار صاحبان کسب و کار (بعنوان متخصصین بازار و کارآفرینان) برای تشخیص ایده های تجاری کارآمد از یک طرف و محققین (بعنوان بازیگران اصلی تحقیق و توسعه) از طرف دیگر قرار می گیرد. بعبارت دیگر، نوآوری جدید اشاره به درک نیاز جدید مشتری یا روش جدید تولید دارد و از طریق جمعآوری اطلاعات با دیدگاه کارآفرینانه در کنار فعالیتهای تحقیق و توسعه، گسترش مییابد. لذا نوآوری برای رشد ، ادامه دادن به رقابت ، و تطبیق با نیاز های در حال تغییر مشتری ، ضروری است.
در روش سنتی نوآوری (نوآوری بسته) بهترین ایدهها در داخل سازمان غربالگری و استخراج و همه آنها در کتابخانه یا بانک ایده سازمان نگهداری می شوند. در نوآوری باز بعنوان روش جدید نوآوری که در دانشگاه کالیفرنیا توسعه داده شده است، با توجه به دسترسی محدود سازمانها به منابع و افراد (متخصصان) و عدم برخورداری از تمامی امکانات لازم بدلیل هزینه های بالا، با استفاده از افراد و گروههای خارج از سازمان، سعی بر انجام نوآورانهترین و بهترین سیستم ممکن می باشد. بعبارت دیگر در نوآوری باز با توجه به توزیع گسترده دانش در حوزه های مختلف و با مهارت بالاتر در کشور از یک طرف و عدم اکتفا و رضایت سازمانها از تحقیق و توسعه داخل سازمانی از طرف دیگر، پل ارتباطی جهت توسعه نوآوری و محرک رقابت پذیری بنگاه ایجاد می شود. در نهایت سازمان با استفاده از این روش کم هزینه میتواند علاوه بر نوآوریها و تجارب داخلی سازمان، از ایدهها، نظرات و روشهای خارج سازمانی هم استفاده کند. در نوآوری باز جریان گردش اطلاعات سرعت گرفته و با یک کار تیمی، تمرکز بر ساختن بهترین آینده خواهد بود.
از میان علتهای ظهور رویکرد نوآوری باز و گرایش سریع به آن در غرب، میتوان به بروز این عوامل اشاره نمود:
- تحرک و جابجایی افزایش یافته کارکنان ماهر و دانشی، مهندسان کارآزموده و زبده
- گسترش سرمایه گذاریهای خطرپذیر و افزایش اهمیت آن
- امکان انتخاب و اکتساب فناوریهای استفاده نشده از بیرون سازمان
- دسترسی افزایش یافته به همکاران بسیار توانمند برای برونسپاری پژوهشها
- افزایش کیفیت پژوهشهای دانشگاهی
- نیاز به کاهش در هزینه های تحقیق وتوسعه از طریق همکاریها و پژوهشهای مشترک
- انتشار بیشتر دانش در سراسر جهان
- کوتاه شدن فاصله ها، تسهیل ارتباطات و افزایش همکاریهای مجازی به واسطه توسعه فناوری اطلاعات
- افزایش رقابت میان شرکتها در بازار محصول
- لزوم ارتقای بهره وری از منابع و نیروی انسانی و کاهش همزمان هزینه پروژه های نوآورانه
- تغییر در ماهیت نوآوریها
نوآوری باز با چالشهایی از قبیل اعتماد دو طرفه سازمان و محقق به یکدیگر در رابطه با اشتراک گذاری اطلاعات، افزایش پیچیدگی تعامل طرفین در یک نیاز فناورانه، نیز همراه است که با گذر زمان و بهبود رابطه طرفین و قراردادهای محکم حل می شوند.
در پلتفرم بازار نوآوری، هدف بر ارائه نیازهای فناورانه از طرف صاحبان کسب و کار (برای حل مشکلات تولیدی و فرایندی سازمان) و حل آنها توسط محققان (در قالب سازمانهای دیگر یا محققان دانشگاهی و غیر دانشگاهی) در فرمهای استاندارد و بومی سازی شده برای کمینه کردن پیچیدگی ها و نحوه مشارکت طرفین و مشکلات نوآوری باز می باشد. این پلتفرم خدمات خود را به انواع سازمان های خصوصی و دولتی ارائه می دهد.
با نگاهی به فعالیتهای شرکتهای بزرگ در دنیا میتوان نیازهای مطرح شده را به ۴ بخش: تحقیق و توسعه (طراحی یا حل موضوعات فنی جهت توسعه محصول یا فرایند)، ایدهپردازی (در خصوص برندینگ، بهره وری، مالی، و …)، بازاریابی (تبلیغات و فروش، ارتباط با مشتری و …) و نیروی انسانی (جذب نیروی متخصص، کارآموز، دانشجوی تحصیلات تکمیلی و …) طبقه بندی کرد. همچنین دسته ای از نیازها را می توان در قالب پایان نامه های دانشجویی و طرحهای پژوهشی مشترک با دانشگاهها و مراکز علمی انجام داد که بستگی به نوع نیاز و درخواست دهنده نیاز می باشد. نیازهایی که در قالب پایان نامه های دانشجویی مطرح می شوند، عملا می توانند نقش تربیت نیروی انسانی برای سازمان را نیز داشته باشند.
Views: 62
امکان ثبت نظر جدید بسته شده است.
هیچ دیدگاهی نوشته نشده است.